VTBS toernooi een groot succes !!

Op 15 september 2019 organiseerde het Gilde Sint Sebastiaan op het gildeterrein het VTBS toernooi. U weet nog wel: Vendelen, Tamboeren, Bazuinblazen en Standaardrijden.

Het werd een geweldige dag! Onder een stralende zon verzamelden zich alle deelnemers, komend vanuit heel Noord-Brabant, voor een kleine optocht. Daarna presenteerden zich de standaardrijders en was een zogenaamde “massale opmars” waarin de vendeliers een vendelgroet brachten.

De officiële opening werd verricht door de heer J. Verbeeten, voorzitter van de Brabantse Federatie van Schuttersgilden, en onze burgemeester, mw. J. Eugster, door het hijsen van de vlaggen. Hierna konden de wedstrijden beginnen en deze werden door u goed bezocht. Vooral het ringsteken na de wedstrijd van het standaardruiters was een sensationeel schouwspel. De standaardrijders hadden er zin in en deden zelfs een extra ronde!

Aan het einde van de middag werden de prijzen bekend gemaakt en haalden de winnaars hun zilveren schildjes op. Die kostbare zilveren schildjes waren gesponsord door bedrijven en middenstand uit Lage Mierde en de directe omgeving. Zonder hun bijdragen, had het gilde deze dag niet kunnen organiseren. Hiervoor onze dank!

Sponsoren

hoofdsponsoren: