Jeugdschieten

Vrijdag 28 juni 2019 was de laatste ronde van de onderlinge competitie van de jeugd van de groepen 7 en 8 van de basisschool in Lage Mierde

De schietcommissie had ter afsluiting iets ludieks bedacht om de schietwedstrijden voor de jeugd af te sluiten. Ze schoten op een “vogel”, zoals gilden dat altijd doen bij hun koningsschieten. De gildebroeders gaven uitleg aan de jeugd en vertelde dat de kop van de vogel altijd richting de kerk is gericht. Na deze uitleg begonnen 15 kinderen aan deze laatste schietavond. Afgesproken was dat als je de vogel raakte dit telde voor de totaal aantal treffers over de voorafgaande 5 avonden dat ze geschoten hadden.

Net als bij de volwassenen, schoot ook de jeugd de vogel eerst vleugellam waarna een pauze werd ingelast. Na ranja en cup cake werd de strijd hervat. De vogel werd wat losser gezet, zodat hij gemakkelijker kon vallen (het zou anders wel erg laat gaan worden). Uiteindelijk wist Freek van Gestel de vogel er af te schieten, net voordat de beste schutter over de 5 avonden aan de beurt zou komen. Stan Michiels won uiteindelijk met 18 raken treffers. Iedereen kreeg een certificaat en een medaille voor hun deelnamen. Na nog wat chips en ranja ging de jeugd trots naar huis.